DAG 1 : fiets en busdag +opbouw kamp

En zo begint Bivak 2016 in Retie. Na een lange maar fijne fietstocht –of een busrit- is iedereen veilig en wel aangekomen op bivakplaats. Na de nodige constructiewerken begint het kamp vorm te krijgen. Na de onthulling van het kamplied  en een lekkere spaghetti, was het thema aan de beurt. Dit jaar ontdekt de Chiro een sterrenstelsel ver, ver hier vandaan waar we onze vrienden Leia en Luke zullen helpen op hun moeilijke tocht, om het kwaadaardige Ruimte-Keizerrijk te verslaan, zal het hun lukken?Wie weet? Dat is de vraag waarop we een antwoord krijgen dit bivak. De onthulling van het thema leidt ook meteen het begin van het –naar goede gewoonte- pleinspel.

DAG 2 : Het leven zoals het is. Na regen komt zonneschijn.

Na het pleinspel van gisterenavond is de strijd begonnen aan het kwaadaardige keizerrijk. C3PO en R2D2 (2 robots) zijn op zoek naar iemand die hen kan helpen om een zekere Obi one the vinden. In hun zoektocht naar deze mysterieuze figuur komen zij de zandmannetjes tegen, die hun gevange nemen en willen verkopen op de illegale robotmarkt. Het is daar waar ze Luke tegenkomen, een dappere jongen die hun wil helpen… Maar vooraleer ze kunnen vertrekken is er nog wat werk aan de winkel. Dit zou veel te lang duren voor hen, om dit te doen. Daarom besluiten die sympathieke mensen van de chiro om het trio te helpen.

Vandaag hebben de sloebers, speelclub en rakwi’s een afdelingsdag gehad. De tito’s hebben de wastafel gebouwd en de keti’s een mast gezocht – echt een grote mast, foto’s volgen later- De aspi’s hebben voor een voetbalveld met tribune gezorgd. Ondanks de regen is alles goed verlopen en zijn de tenten grotendeels droog gebleven.

Tot morgen voor een nieuw verslag,

Groeten uit Retie

DAG 3

Het leven zoals het is Bivak 2016 - Retie

Vandaag vertrekken onze helden naar de planeet Alderaan. Tijdens deze lange tocht zullen ze vergezeld worden door onze chirobende.

Ondanks het druilerige weer, kunnen we van een geslaagde trektocht spreken.
De sloebers tot en met de rakwies zijn gaan wandelen en de tito's en keti's zijn met de fiets op schok geweest. De aspi's zijn op tweedaagse naar Antwerpen vertrokken.

Vandaag is de mast ook rechtgezet en pronkt nu op de bivakwei, na veel zwoegen en zweten kunnen we trots zijn op het resultaat. Laat de Chirovlag maar waaien!

 

Tot morgen,

Groetjes uit Retie

 

DAG 4

Het leven zoals het is: Bivak 2016 - Retie

We gaan nog niet naar huis, belangen niet, belangen niet! We gaan nog niet naar huis, belangen niet, belangen niet! Onze weide is al helemaal opgedroogd en zo kunnen onze schoenen ook droog worden.

Onder de eerste zonnestralen van dit kamp werd grondig genoten van de afdelingsdagen. De sloebers bouwden een kasteel terwijl de speelclub opgeleid werden tot piraten. Rakwi's verdiepten zich in de middeleeuwen waarbij ze streden voor de troon. Kolonisten was  voorbestemd voor de tito's en de keti's hebben naar de woorden van hun leiding de hele dag mogen chillen met beebeeguns, marshmallows en verf.

Langs de kampwei is er een zwembad en ook daar werd grondig gebruik van gemaakt. Tenslotte was er tijdens het avondeten (gehakt à la Femke, mmh-mmh) nog een verrassing:  De aspi's, de een al wat frisser dan de ander, kwamen terug van hun tweedaagse en naar eigen zeggen was het zeer leuk.

Tot morgen!

Groetjes uit Retie

Dag 5 : Braziliaanse Cross

Dag beste ouders, grootouders, broers/zussen, huisdieren en Chirosympathisanten,

Luke Skywalker was op zoek naar nieuwe jedi's en vond deze bij de leden van Chiro Loon. Een dag vol door de modder rollen, eens goed lachen met de andere afdelingen en parcours afleggen opgesteld door de oudere groep.  Ja hoor, het was weer Braziliaanse Cross.  

Voormiddag kwamen Sloebers en Rakwi's aan bod en na de platte rust was het de beurt aan de Speelclub, Tito en Aspi. Gelukkig waren we, na deze vettigheden, met een warme douche en overheerlijke pasta van ons schitterende kokkies.

Voor de personen die goed hebben opgelet is het vast opgevallen dat de Keti's nog niet vermeld zijn geweest. Deze mogen namelijk, samen met de leiding, pas in de avond een kansje wagen. Dus hierover morgen meer nieuws.

Het was zeker een vettige maar prettige dag!

Tot morgen

Groetjes uit Retie

Dag 6 : Familiedag

Darth father vertelt tegen Luke dat hij zijn vader is. Luke gelooft dit helemaal niet en roept dus de hulp van zijn goede chirovrienden in. De leden werden gemengd en in zes groepen verdeeld. Samen gingen ze op zoek naar de stamboom van Luke. Bij elk spel dat ze speelde kregen de leden een kaartje met een familielid. De sloeber  familie slaagde er in om de meeste familieleden te vinden. Luke bedankte zijn chirovrienden voor hem te helpen en trakteerde op frietjes met stoofvlees, hmmm lekker!
In de namiddag zijn we allemaal samen gaan zwemmen in het stedelijk zwembad van Mol. De leden konden binnen en buiten zwemmen. Het fijnste van dit zwembad was de super snelle glijbaan, echt de moeite waard!

Weer een geslaagde dag. Tot morgen allemaal.

Groetjes van uit Retie

Dag 7: bezoekdag

Zondag = bezoekdag. De leden die toch een heel klein beetje heimwee hebben kunnen eindelijk mama en papa nog eens terug zien. Maar natuurlijk zijn er dit niet veel. Alle kinderen vertellen hun avonturen van de afgelopen dagen vol enthousiasme aan hun ouders, grootouders,... Mama en papa gaan meestal ook eens naar de tent kijken, misschien vullen ze de snoepvoorraad aan, zagen een beetje over de vuile was,... En dan mogen we natuurlijk het fijne van vandaag niet vergeten: samen volleybal spelen, voetbal en vicking kubb. Bij deze dag ook wat voorbereiding. In de voormiddag hebben Sloeber en Speelclub wegwijzers geschilderd, Aspi's en Tito's  de wei opgeruimd, Rakwi's de auto van een kokkie geschilderd, en de Keti's plaatjes opgehangen. Om de dag af te sluiten werd er nog een groot bosspel gespeeld. Alle leden werden gemengd  en moesten op verschillende posten spelletjes spelen, voor elk spel kregen ze een kaartje. Per kaartje mochten ze één keer de code proberen te kraken. De groep die als eerste de code vond won. Volgens de traditie deed de oudleiding ook weer mee. Zij moesten de leden vangen en hun kaartjes afpakken. Na deze vermoeiende dag met voor sommige een paar traantjes maar voor de meeste een grote glimlach (want mama en papa zijn weer weg) was het tijd om in ons bed te kruipen en de oogjes dicht te doen. Tot morgen!

Dag 8 : bezinning + afdelingsdag

 

In de voormiddag kregen we bezoek van de deken Marcel, samen met hem bezonnen we over samenwerken, een groep zijn,… Eerst werd er een toneeltje gespeeld, het thema was ‘geef kleur’. Daarna werd er in elke groep een spelletje gespeeld in het thema. De sloebers moesten volleyballen met verf en een doek. Speelclub maakte een toneeltje. Rakwi’s en Tito’s deden teambuilding spelletjes. Keti’s moesten bespreken hoe ze in een bepaalde situatie zouden handelen. En de Aspi’s hebben hun mening gedeeld over leiding zijn. Na deze spelletjes vertelde de pastoor een verhaaltje uit de bijbel. Als afsluiter zongen we samen het liedje ‘de wereld is een toverbal’.
In de namiddag hadden alle afdelingen een afdelingsnamiddag. Het was eindelijk goed weer dus er kon ook met water gespeeld worden. De keti’s hebben met de bash gespeeld, Aspi’s hebben een groot competitiespel gespeeld, Sloebers speelde met zwaarden, maakte kronen,… S’avonds had elke groep nog een avond activiteit. Na deze avond activiteit vond de dropping plaats. De Keti’s, Aspi’s en leiding moesten aan de hand van een blinde kaart verschillende locaties vinden.

 

Dag 9: Aspidag

 

De aspi’s kregen vandaag de kans om ook eens leiding te zijn. Ze speelde in verschillende thema’s zoals Mario bross, indianen, wereldbol, … De kinderen hebben zich zeer goed geamuseerd. Terwijl kreeg de leiding eens rust en bereide de zangstonde voor, schreef kaartjes, ruimde een beetje op,…
‘S avonds hebben we gezellig samen gezongen samen met Olaf (de koning van Noorwegen). Olaf verloor zijn vader en moest daarom de troon overnemen, om een echte koning te worden moest hij getraind worden samen met zijn broers.

Na deze leuke dag was het weer tijd om de ogen te sluiten. Morgen nog 1 hele dag, en dan naar huis L Tot morgen!