Bivak 2017 - inschrijvingen

Dag 1 : trein, tr.., busdag + opbouw kamp


Hallo allemaal,

wij zijn super goed aangekomen in Westouter. Het zonnetje was van de partij. Tenten staan recht, valiezen uitgepakt ,camion uitgeladen, spaghetti op en kids blij.  Bij aankomst aten we een peren, dronken we appelsap en deelden een frangipane. De jongste afdelingen liggen al moe uitgeteld in hun bedje na een leuk pleinspel. Weten jullie het thema al ? rarararaa ..... TARZAN IT ISSSS. Het doel van het pleinspel was dat de leden het vuur rond Tarzan zijn ouders moesten blussen. EN DIE KLUS IS MAAR EVEN GEKLAARD!!! Wij kijken alvast uit naar de eerste echte kampdag! Morgen horen jullie meer.


Bivak Westouter dag 2

Vandaag beslisten koning George en koningin Elisabeth dat ze na hun stranding op de kust van een onbewoond eiland een kamp moesten opbouwen. Aangezien het een koningspaar is, zijn de eisen dus ook royaal... Om hun wensen te vervullen hebben ze de mensen van Chiro Loon gevraagd om wat hulp bij de opbouw. De tito's hebben naar goede gewoonte een wastafel gesjord, de keti's voorzagen het kamp van een herkenningspunt door een mooie mast neer te zetten. De aspi's zorgden voor de animatie van de koning en de koningin door het bouwen van een voetbalveld, volleybalveld en een speelgetuig. De jongste drie afdelingen hebben zich deze dag geamuseerd met hun leiding, de sloebers hebben een dag rond hun hamstertje Berrie gewerkt, de speelclub heeft een cowboy dag gehouden en de rakwi's zijn vandaag in de huid van boeren gekropen.

Dit was het dan voor vandaag, zonnige met een spatje gedruppel groetjes uit Westouter!


Dag 3 bezoekdag.

Op deze wisselvallige maar grotendeels zonnige en warme dag ontdekte Kala Tarzan en besloot om hem op te nemen in de familie dit tijdens een tocht naar het nieuwe kamp voor de gorilla kolonie, om het goede verloop van de tocht te vieren hielden de Gorilla's een feestje. Hierbij was iedereen uitgenodigd en zo ging dus de bezoekdag van start. De voormiddag was iedereen druk in de weer om het kamp in orde te brengen voor een inspectie van de ouders. De jongste afdelingen zorgden voor naamplaatjes voor alle locaties op het kamp. De oudere afdelingen zorgden voor de bewegwijzering, dranktentje en brachten de shelter in orde. Op de bezoekdag zelf werden er verschillende wedstrijdjes georganiseerd zoals een volleybaltoernooi, viking cubb en touwtrekken. Maar naar goede gewoonte was er ook taart, en dan ook veel en lekker! Als afsluiter van de bezoekdag staat er voor de leden nog een leuk bosspel te wachten!

Bedankt voor de opkomst deze bezoekdag en tot morgen!

groetjes uit Westouter

dag 4 - Trektocht

Na het Bosspel van gisteren vochten Sabor en Tarzan verder, maar in hun hevige strijd raakt de Gorilla groep het vechtend duo kwijt. Omdat de jungle te groot is om alleen te doorzoeken, vraagt de groep de hulp van de chiro, die naar goede gewoonte te hulp schoten.

Na het stevig ontbijt van spek en eieren vertrokken de Sloebers tot en met tito's te voet naar hun bestemming, de sloebers, speelclubbers en rakwi's gingen naar een speeltuin in de buurt van de kampwei, elk in een ander thema en andere manieren en/of wegen om er te geraken. De tito's gingen te voet naar Poperingen in thema dropping. De keti's zijn met de fiets gaan zwemmen en de aspi's zijn op tweedaagse vertrokken, tussenhalte Bellewaerde park, de eindbestemming Belle/Bailleul in Frankrijk. Ondanks de wisselvallige start van de dag hebben alle groepen toch droog kunnen trekken zonder noemenswaardige voorvallen.

Groetjes uit Westouter

tot morgen!

dag 5 - afdelingsdag

Vandaag zijn er nieuwe reizigers op het eiland aanbeland, meer dan 18 jaar na de schipbreuk van het koningspaar. Het is Jane samen met haar vader (professor) en de schietgrage Clayton die op het eiland zijn, voor wetenschappelijk onderzoek. Tijdens het tekenen van een aapje geraakt Jane in de problemen en tarzan schiet te hulp. Op deze afdelingsdag hebben de sloebers thema Grieken en Romeinen gehouden, de Speelclub heeft een "bedrijvendag" gehouden, de Rakwi's een dag ter ere van de oorlogshelden, de Tito's werden dan weer youtubbers, de Keti's hebben de België veroverd in een variant op het bordspel El Grande en de Aspi's zijn teruggekomen van hun tweedaagse.

Vandaag hielden we het droog bij deze afdelingsdag met een sterke wind, maar dat heeft niemand tegengehouden om zich te amuseren.

Groetjes en tot morgen!

Dag 6 Braziliaanse cross

Vandaag was het aan Tarzan te bewijzen dat hij een echte gorilla was. Hiervoor moest hij van Tuk, zijn beste vriend, een olifantenhaar stelen van een groepje olifanten die dichtbij aan het baden waren. Maar om deze opgave tot een goed einde te brengen heeft Tarzan de hulp ingeroepen van de Chiro.

Deze editie van de Braziliaanse cross is zonder noemenswaardige voorvallen succesvol voltooid. De prachtige west-vlaamse zon zorgde voor welgeslaagde proeven! De zonnecrème moest zelfs boven gehaald worden. Lekker douchke achteraf was zeker ook zalig.

Groetjes uit Westouter en tot morgen!

Dag 7 - Familiedag

Vandaag werd de taalbarrière tussen Jane en Tarzan verbroken. Jane leerde Tarzan samen met de hulp van enkele professoren vloeiend nederlands praten. Maar om de professoren zo ver te krijgen moesten er allerlei opdrachten uitgevoerd worden, waar de chiro dan weer te hulp schoot.

Het familiedagspel van dit jaar was een levensgroot scrabbel spel met waterplezier op deze overwegend zonnige dag. De families streden om de hoogste score in een scrabbel spelletje, de letters die ze gebruikten werden geleverd door opdrachten uit te voeren. In de voormiddag droge opdrachten, in de namiddag werd er water bijgehaald.

Natuurlijk hebben de helden van onze chiro dit tot een goed einde volbracht en kan Tarzan nu goed praten.

Tot morgen en groetjes uit Westouter!

Verslag van de dag: Dag 8 - Aspi In Afdeling

In de jungle gingen Jane, haar vader Prof Porter en de slechterik Clayton een bezoekje brengen aan het gorillanest. De gorilla's zijn opgewonden om de gasten te ontvangen maar Kerchack (de leider van de groep) vertrouwt Clayton niet en daagt hem uit. Net als de twee willen vechten komt de leiding tussen. Om het conflict op te lossen schiet de leiding te hulp. Het water is echter diep tussen de twee dus de leiding zal wel hele dag bezig bij. Zij hebben dan ook de aspis ingeroepen om te helpen. Deze hebben er een spetterende dag van gemaakt! Bloem voor onze aspi's.

In de avond zijn de keti, aspi en leiding nog eens in het wondere heuvelland gedropt geweest. Na een flinke wandel- zoektocht is iedereen weer goed op onze weide geraakt.

Tot morgen.

Dag 9 - AfdelingsDag & bezinning

Nadat Tarzan & Co gevangen genomen zijn komen Tantor en Tuk te hulp geschoten. Hierbij weten ze Tarzan te bevrijden maar vermijden ze de confrontatie met Clayton & Co niet.

Ook vandaag hielden we een bezinning begeleid door mr. de Deken Marcel in het thema van Zacheus en de boom. Hierbij werd het verhaal in een nieuw jasje gestoken in de vorm van een chiro-scenario. Om dit alles te verwerken voeren de sloebers tot en met de aspi's opdrachten uit/spelen spelletjes.

In de namiddag hielden alle afdelingen een gewone afdelingsdag met verscheidene thema's.
De sloebers deden een escaperoom, de speelclub een ganzenbordspel, de rakwi's een blaaspijpenspel, de Tito's losten een moord op, de Keti's een team deathmatch en de Aspi's El-Grande

 

Zo dat was het dan,

 

Tot morgen voor het laatste verslag! Groetjes uit Westouter.

dag 10 - Sprokkelen en kampvuur

Nu dat Jane, Tarzan en porter bevrijd zijn ontmoeten Tarzan en Jane elkaar weer. Om dit te vieren geven ze een groot feest voor alle apen in de jungle. Maar voor dit groot feest met kampvuur, toneel en plezier te maken hebben ze de hulp nodig van chiro loon.

In de voormiddag zijn de afdelingen bezig geweest met het afbreken van  de schorringen en hebben de jongste afdelingen opgeruimd.

De namiddag hebben de oudste afdelingen hout gesprokkeld voor het kampvuur. De sloebers en speelclubbers hebben een toneeltje voorbereid voor op het kampvuur.

De avond staat dus ons een heus kampvuur te wachten, dit als kers op de taart van een geslaagd kamp.

Dit was voor de laatste keer het verslag van de dag, tot volgend jaar! op naar bivak 2018

groetjes uit Westouter