DAG 9 – BEZOEKDAG

Ook dit jaar waren er weer vele ouders, broertjes, zusjes, grootouders en viervoeters aanwezig onder onze shelter om de genieten van de lekkere taart en de koele schaduw. Door het heerlijke weer bleef het echter niet enkel bij de shelter en konden we ook genieten van een schitterend toneeltje, een spannend volleybal toernooi, een gezellig spelletje Vickingkub en –een primeur- het kampkapsalon (ja ouders die niet aanwezig waren, baar jullie alvast zorgen). Wat was het fijn om onze familie weer terug te zien, of alleszins toch om een nieuwe lading snoep te krijgen! Na deze leuke namiddag volgde nog een spannend bosspel waarbij we met zijn allen Gargamel probeerden te vinden, wat ons –HOERA HOERA- lukte. Hups, nu nog even lekker snoepen in ons bedje, testen hoe hard we kunnen praten zonder dat de leiding ons hoort en dan op naar dag tien!

DAG 7: ASPIDAG

De leiding kwam vandaag uit zijn rol bij het ochtendtoneel dankzij een grote ruzie. Hierdoor moesten de aspiranten het Chirokamp overnemen. Zo had de leiding tijd om af te koelen. Met een goede voorbereiding sprongen ze in de hitte. Zo hadden de rakwi’s bijvoorbeeld een overlevingsdag in de Sahara gespeeld. In de avond begon dan weer de zangstonde. Waar een aflevering van “Mag ik u muilen?” werd afgespeeld. Deze was zeer geslaagd. Alsook was de dropping (die als thema landlopers had) zeer vlot verlopen.

DAG 6 - FAMILIEDAG


Hier zijn we dan weer, dag 6. Een van de warmste dagen tot nu toe. Het was ook een bijzondere dag, want het was familiedag. In de voormiddag hebben we op een springkasteel gespeeld en de bash. Door de hitte zijn we dan in de namiddag in de schaduw/speelbos gegaan voor ons hoofdspel. De families moesten onderdelen van Jerome zijn lichaam verzamelen om hem in hun eigen familie te kunnen krijgen (Tijdens het spel waren er een aantal regendruppels gevallen, we waren zeer tevreden hiermee). Na het spel hebben dan ook bezoek gekregen van een ijsjeskar. Het was weer een succesvolle dag met meer dan 100 enthousiastelingen. Veel groetjes, Chiro Loon

DAG 5

Vandaag hebben de sloebers hun eigen katapulten en kogels geknutseld. Met die chique dinges hebben zij zich beholpen tijdens een uitdagend vlaggenspel. De speelclub  heeft kennis gemaakt met de harde grotemensenwereld via een heus survival of the fittest-spel. Gelukkig werden ze  ’s avonds beloond met een mannenavond/ girls spa night. De rakwi’s hadden een geloofsdag en hebben spelletjes gespeeld in het bos. De tito’s hebben een complex pleinspel gespeeld waarbij een sterk tactisch inzicht noodzakelijk was. De keti’s hebben allerlei spelletjes gespeeld met een wel hele speciale bal. De aspi’s hebben een vet stadsspel gespeeld in Antwerpen. Wederom een geslaagde dag!

DAG 4 - Trektocht

Suske en Wiske zijn via de telestripmachine naar Zonnedorp geteleporteerd. Daar ontmoeten ze Jommeke, Filiberke, Rozemieke en Annemieke. Tussen Wiske en Jommeke klikt het meteen. Rozemieke en Annemieke zijn jaloers en stelen de afstandsbediening van de teletijdmachine. Suske en Wiske zitten vast in een dimensie waar Jerom nergens te bespeuren valt! Wij willen wel helpen! Wat een zalige dag voor een trektocht. Na een stevig ontbijt vertrekken de sloebers op weg naar een speeltuin/ijssalon/kinderboerderij. Ook de speelclub is naar een speeltuin geweest. Daar stonden de sproeiers aan en konden ze zalig in het water spelen. De rakwi’s hebben een bezoekje gebracht aan de brandweer. De tito’s hebben uren gezwommen in een luxueus binnenzwembad. Waarom zweten in de blote zon wanneer je kan zweten in een sauna? De keti’s bleven meer down to earth en hebben midden in de natuur een plonsje gewaagd. De aspi’s zijn vroeg in de ochtend vertrokken op tweedaagse. Paintball, boogschieten en airsoft: een geslaagde eerste dag.

DAG 3 -  Braziliaanse cross


Beste vrienden, Chiro Loon zit aan zijn derde dag op kamp. De derde dag staat in het teken van de Braziliaanse cross! Jerom heeft de smurfen beter leren kennen en hij wil bij hen in de groep horen. Om zich te bewijzen moet hij een grote test doorstaan. Hij kan dit natuurlijk niet alleen. Dus krijgt hij wat hulp van de lieve kinderen van Chiro Loon! Alle afdelingen leggen parcours af. Fysieke beproevingen, vettige opdrachtjes en andere mentale beproevingen staan op de kinderen te wachten. De zon heerst in Merksplas! Zomerse temperaturen laten ons zweten en naar water snakken. Gelukkig hebben de Aspi’s een schaduwconstructie gemaakt en is er water in overvloed omdat we in MerksPLAS zitten. Het eten smaakt en de sfeer zit er dik in! Er komen nog prachtige dagen aan! Dat belooft!

DAG 2 - SJORREN

Wat een zalige eerste dag op kamp! Goed weer, goed eten, goed gezelschap: meer moet een mens niet hebben. De sloebers kregen bezoek van F.C. De Kampioenen en hebben gestreden voor het behoud van hun voetbalveld! De speelclub heeft een zalig zomerse dag meegemaakt vol verrassende spelletjes. De rakwi’s hebben deelgenomen aan Expeditie Robinson. De tito’s, keti’s en aspi’s moesten professor Barabas helpen met zijn huishoudelijke klussen. De tito’s hebben prachtige wastafels gesjord. De keti’s hebben een torenhoge mast neergeknald. De aspi’s hebben het beste van zichzelf gegeven: een wonderbaarlijke constructie die ons van een streepje schaduw voorziet tijdens deze hete dagen is het resultaat. Ook de kokkies hebben hard gewerkt: ontbijt met speculaas, belcanto met wortelpuree en macaroni! In hun vrije tijd hebben ze een neveldouche geïnstalleerd, plezier gegarandeerd.