bivakgraef_julaug-2019.pdf bivakgraef_julaug-2019.pdf
Grootte : 3118,613 Kb
Type : pdf

Dag 1: Aankomst

Wat een prachtige weide! We kwamen met de bus de kampweide op gereden en konden meteen al genieten van het prachtige uitzicht. Lang genieten konden we niet, want er was veel werk voor de boeg. De oudste afdelingen hielpen al het materiaal uitladen en zetten hun eigen tenten op. De sloebertjes en speelclub hebben zich ook goed geïnstalleerd en speelden alvast wat spelletjes om zich op te warmen voor het kamp. Gelukkig waren de kokkies er om ons de eerste en beste maaltijd voor te schotelen: SPAGHETTI!! We eindigden de dag met een groot pleinspel samen met alle afdelingen waarbij vooral de speelclubbertjes goed moesten opletten voor de enge pakkers in het spel. Het piraten-bivakthema werd ook duidelijk door het eerste toneeltje.

 

Dag 2: Sjorren

Hoewel deze dag sjordag heet, trokken de jongste afdelingen zich daar niets van aan en speelden ongestoord hun eerste spelletjes. Vandaag werden de sloebertjes opgeleid tot echte bouwvakkers zodat ze een kippenhok konden bouwen voor de kippen die ooit kuikentjes waren op weekend en die meegingen op kamp. Ook de speelclubbertjes hebben zich goed geamuseerd met hun strategospel. Namiddag en s’avonds hebben zij een schatkist gezocht die vol bleek te zitten met lekkere snoepjes!! Onze rakwi’s konden we vandaag niet herkennen. Zij liepen over de wei alsof ze recht van de kermis kwamen want het was voor hun een marginalen-dag. Zij hebben hun clan zo groot mogelijk gemaakt door anderen te saboteren. Voor de oudere afdelingen was het zweten en zwoegen in het warme weer. De tito’s hebben vandaag mooie wastafels gesjord zodat sommige mensen zich toch nog eens kunnen wassen op kamp ;). Dat was natuurlijk niet het enige wat moest gebeuren. Keti’s zijn op zoek gegaan naar een mast en hebben die met de vlag de lucht ingestoken en onze aspi’s zorgden voor een speeltuin en voetbalveld. Alsof de dag nog mooier kon, besloten de kokkies voor ons een heerlijke BBQ te bereiden!

Dag 3: Aspidag

De leiding werden vandaag vervangen door de aspi's, om velen onder hen voor te bereiden op het leiding zijn. Ondertussen stuurden de leiding dankbriefjes naar de sponsors en versterkten ze hun band met de kokkies op het keukenfeestje. 

De leden kregen ieder een leuke dag voorgeschoteld, volledig verzonnen door onze oudste leden:

- Sloebers: De sloebertjes werkten vandaag samen om een auto te bouwen. Ze moesten spelletjes spelen en zo konden ze onderdelen van de auto verzamelen. Uiteindelijk hebben ze de auto versierd met verf.

- Speelclub: Vandaag heeft de speelclub spelletjes gespeeld om hun snoep terug te winnen. Door de spelletjes goed te spelen konden ze de code kraken en werden ze beloond met lekkere snoepjes.

- Rakwi: Voormiddag hebben de rakwi's een eigen bedrijf opgericht en zo veel mogelijk geld proberen te verdienen. Daarmee hebben ze namiddag hun bedrijf over heel de wereld verspreid. Door het warme weer hebben de rakwis hun dag afgesloten met waterspelletjes.

- Tito: De tito's hebben op aspidag tito homo universalis gespeeld om uit te maken wie nu eigenlijk de allerbeste tito is. Omdat het zo warm was hebben ze ook met water gespeeld. Black Box en 1 minuutspel waren de favoriete spelletjes van de dag.


Dag 4: Familiedag

Vandaag werden de leden gemixt in de 6 verschillende groepen. Het was dus mogelijk dat een aspi zich voor 1 dag terug in de sloeberrij kon zetten en vice versa. Voormiddag moest de erfenis van de gestorven vader-piraat uit het toneeltje verdeeld worden onder de verschillende families. Ze moesten spelletjes spelen om geld te verdienen van de erfenis, en met dit bedrag konden ze aandelen kopen aan de centrale post. Via een zelfgeprogrammeerd programmatje konden ze de koers van hun aandelen volgen op groot scherm om zo een beredeneerde keuze te maken in hun investeringen. Maar toch is er opletten geblazen: aan de centrale bank geraken is niet heel eenvoudig, want er waren kapers op de kust die probeerden hun geld af te pakken. 

Namiddag trokken de families naar het bos om groot massaspel te spelen.

's Nachts waagden de 2 oudste afdelingen en de leiding zich aan de dropping waar zowel hun orientatievermogen als hun kennis getest werd. 

Dag 5: Bezinning en afdelingsdag

Meneer de Deken kwam op bezoek en gaf ons voormiddag een bezinningsmoment rond het thema liefhebben, graag zien, ...

De sloebers maakten tekeningen over dingen dat hun gelukkig maken.
De speelclub maakten een toneeltje over cyberpesten
De rakwi hebben elk 3 eigenschappen over hunzelf op een kaartje geschreven en daarna moest de groep raden van wie het kaartje was.
De tito's speelden een blackbox spel waarbij de groep vragen over pesten oplosten. 
De keti's besproken de invloed van het gebruik van alcohol, roken en drugs.
De aspi's hadden een gesprek over het leiding worden en verantwoordelijkheid. Ze werden in bepaalde situaties geplaatst en bespraken zo hoe ze zelf zouden handelen en hoe ze erover verder zouden communiceren. 

Namiddag had iedere afdeling zijn eigen afdelingsmoment:

- Sloebers eerden hun God Poseidon, en leerden de watertechnieken van deze god. Vele waterspelletjes maakten de sloebers tot echte watermeesters. 's Avonds kregen ze hun eten in een Grieks jasje waarbij veel druiven en 'wijn' hun maaltijd wat feestelijker maakten. 

- De speelclub schreven in de namiddag briefjes naar het thuisfront. en bouwden hun slaapzaal om tot een knus stekje waarbij iedereen nu in een cirkel slaapt lekker kort bij elkaar. In de avond deden ze een leuke fakkeltocht wat ze echt geweldig vonden. 

- De rakwi's hebben zich als echte wetenschappers gedragen. De leden konden door goed samen te werken als team de werkwijze van experimenten achterhalen. Zo hebben ze de kans gekregen om enkele wonderbaarlijke zaken uit te proberen zoals; een watermeloen laten ontploffen met elastiekjes, een Coca-Cola fontein maken met mentos, het maken van slijm, ... Om deze fantastische dag af te sluiten, hadden we een eet-quiz voorbereid. De leden kregen vragen over verschillende onderwerpen. Ze moesten proberen om natuurlijk zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden. Dat was nog niet alles, na elke ronde moesten ze ook nog raden wat de merken van bepaalde producten waren. Dit bracht heel wat grappige/toffe momenten met zich mee!

- De tito's speelden een levensgrote versie van zeeslag waarbij de tito's spelletjes speelden om de bootjes van de vijand te doen zinken. 's Avonds werd er verder black box gespeeld en sloten ze de dag af met weerwolven.

- De keti's speelden een '4-urenspel' waarin ze moesten samenwerken en opdrachten voltooien om survivalbenodigdheden te verkrijgen. s' Avonds hebben ze dan een oktoberfestcantus op water gedaan. 

 

Dag 6: afdelingsdag

Oorspronkelijk was het vandaag trektocht, maar omwille van het warme weer werden dag 6 en dag 7 omgewisseld. Hierdoor werd dag 6 een afdelingsdag en dag 7 (morgen) de trektochten.

De sloebers dompelden zich onder in de indianenwereld. Ze werden opgeleid tot echte snelle, handige paardrijders, kampingbouwers en krijgers. Ook briefjes schrijven naar de ouders was een belangrijke activiteit!

De speelclubbertjes hadden een dag in het thema van de Disneyfilm Finding Nemo. Voormiddag moesten ze voorbij kwallen, haaien en schildpadden geraken aan de hand van spelletjes. In de namiddag speelden ze een ganzenbord, dat ze hadden gevonden in de voormiddag. Hierbij werden ze verdeeld in 3 teams en de uiteindelijke winnaar van het ganzenbord had Nemo als eerste gevonden! De avond werd een gezellige, rustige avond waarbij ze een deel van de film Paddington bekeken. De speelclubbertjes waren tijdens de film  muisstil en vielen nadien meteen in slaap.

Het warme weer dat hield de rakwi's niet tegen om er een onvergetelijke dag van te maken. De voormiddag hebben werd gevuld met spannende wedstrijdjes. Het thema was 'de dag van de tweede'. Hierbij kreeg een Rakwi die tweede werd met een bepaald spel, een punt. Diegene die het meeste punten had, won! Onze namiddag bestond uit een super spannende wedstrijd tussen 2 teams. Beide teams kregen een grote ijsblok met een sleuteltje in. Dit sleuteltje wouden ze natuurlijk zo snel mogelijk bemachtigen, maar dan moesten ze wel veel spelletjes winnen tegen hun concurrent. Wanneer ze een spel wonnen, kregen ze materiaal om de ijsblok te vernielen. Dit konden kleine hamertjes zijn of een vergrootglas om zo met de zon het ijs te doen smelten. Je ziet het wel, de kinderen zullen zich niet snel vervelen.!

De tito's moesten vandaag zo succesvol mogelijk worden. Dit deden ze door hun levensweg uit te stippelen en zoveel mogelijk geld te verdienen door bijhorende spellejtes te winnen en opdrachten uit te voeren. Namiddag trokken ze het bos in en speelden ze een groot drugspel (maffia). Dealers, agenten, pakkers; Ze waren er allemaal bij! 's Avonds hielden ze een reuze watercantus met allerlei leuke chiroliedjes. Pret gegarandeerd!

De keti's speelden dan weer spelletjes in het thema van Peaky Blinders, een bekende Netflix serie. Zo moesten ze wedden op een paardenrace of moesten ze zelf paarden kopen om zo het meeste geld te verdienen. Deze paardenraces werden dan gespeeld aan de hand van verschillende spelletjes. Tactisch nadenken en een beetje geluk was hierbij wel vereist! Uiteindelijk kroonde Noor Ghijsens zich toch tot de uitieme Peaky Blinder, proficiat!

De aspi's vertrokken met veel goede moed en blijde gezichten naar Gent voor hun tweedaagse. Na 4 lange uren in de trein te hebben gezeten, hebben ze in de namiddag in Beernem een kajaktocht afgelegd. Nadien trokken ze richting hun slaapplaats in de buurt van Gent. Toevallig waren de Gentse Feesten nog altijd bezig en natuurlijk gingen de Aspi's daar eens een kijkje nemen.

Dag 7: Trektocht

Vandaag hield het slechte regenweer de sloebers niet tegen om er een mooie trektocht van te maken. De bestemming was een leuke speeltuin, waar de sloebertjes zich samen met de rakwi's goed hebben kunnen amuseren. Na de wandeltocht waren de voetjes het toch beu en de kinderen vielen al snel in een diepe slaap.

De speelclub maakten de langste wandeling van alle afdelingen. Ze wandelden om en bij de 10km door weer en wind. Gelukkig voor de leiding was er geen enkel lid dat klaagde en werden ze daardoor getrakteerd op een ijsje en achteraf een lekker warme chocomelk. Hierbij keken ze ook nog even naar het vervolg van Paddington.

De rakwi's vertrokken op een groots avontuur. Het was niet zomaar wat wandelen. De leden moesten zelf de weg zoeken aan de hand van een kaart. Om het wat moeilijker te maken, kregen ze niet meteen de volledige kaart, maar een klein stukje. Door vragen correct te beantwoorden konden ze hun weg verderzetten met een nieuw stukje kaart. Na het wandelen konden de leden zich amuseren in het zwembad en nadien in een fantastische speeltuin. Ze hebben deze sportieve dag afgesloten met welverdiende ontspanning; ze maakten een eigen welness. Hier genoten ze van gezichtsmaskers, voetmassages en een sauna.

de Tito's gingen vandaag naar het meer in Butchenbach; ze wandelden eerst een deeltje en namen dan de bus. Daar zwommen ze in het lekker warme meer terwijl het regende! Wat een avontuur! Nadien wandelde ze terug naar de kampwei. S'avonds hielden ze een feestje omdat Tijl en Emma jarig waren. Er werden verschillende spelletjes gespeeld op muziek en de winnaar kreeg wat lekkers. 

De Keti's gebruikten de voetjes wat minder en de benen wat meer. Zij hebben 40 km gefietst; op en af naar Butchenbag. Omdat het openluchtzwembad gesloten was door het slechte weer zijn ze gezellig iets gaan drinken om op te warmen. Om de fysiek intensieve dag af te sluiten, hebben zij een keti-quiz gedaan. Wie-o-wie heeft er het meeste kennis?

De aspi's kwamen deze avond terug van hun super leuke tweedaagse uit het verre Gent. In de namiddag zijn zij naar een virtual reality hall geweest. En omdat ze allemaal stik kapot waren, hebben zij een beetje gerelaxed met zelfgemaakte gezichtsmaskertjes etc. Wat een mooie dag weer!

Dag 8: Bezoekdag

De ouders kwamen op bezoek, leden ouders speelden allerlei spelletjes zoals viking kubb, volleybal en kaarten.

Na de bezoekdag speelden we allemaal samen massaspelen waar iedereen het beste van zichzelf gaf. 

Tenslotte sloten we de dag af met een heus pleinspel, die kraken dat was toch wel echt een heel speciaal monster. Tijdens het pleinspel gingen de leden op zoek naar wie o wie verantwoordelijk was voor het ontstaan van de kraken. Ze gingen langs bij posten om net zoals bij Cluedo mogelijke verdachten en plaatsen van delict te elimineren. Bij andere posten konden de teams dan weer tokens verdienen om hun gevonden combinatie te controleren en zo de overwinning binnen te halen.. 

Dag 9: Braziliaanse Cross

Vandaag maakten alle afdelingen een parcour voor de afdeling jonger dan hun, vervolgens moest deze afdeling dit parcour in teams van 2 zo snel mogelijk uitvoeren. Op die manier wisten William en Jack de sterkste leden te vinden en uiteindelijk de piraten te bevrijden.