Dag 1

Na een forse fietstocht kwamen vandaag eerst de Keti's vervolgens de Aspi's en tenslotte de Tito's aan op de mooie bivakweide. Later arriveerden ook de jongere groepen zodat het bivak echt kon beginnen. De oudere afdelingen zetten hun slaaptenten op en de Aspi's ontfermden zich over het construeren van de shelter. De Sloebers en Speelclubbers vlogen er meteen in met allerlei spelletjes. De leden genoten overigens van de traditionele en lekkere spaghetti en konden hun volledig uitleven tijdens de vrije tijd. Bivak 2020 is officieel van start. 

Dag 2

Bubbel 1

Vandaag was het omgekeerddag! Jongens werden meisjes, meisjes werden jongens. En verliezers werden winnaars! Ze moesten heel veel geld winnen door spelletjes te winnen om zo boo's borsttranplantantie te kunnen betalen!!!

Bubbel 2

De Tito’s speelde vandaag een variante van het wel bekende spel monopoly. Hierbij duelleerde ze in vier teams voor het meeste geld. Ze konden straten kopen met hun eigen naam en speelde een heleboel spelletjes om steeds meer geld te verdienen.

 

De Rakwi’s gingen terug in de tijd. Hierbij leerde ze de Vikings en de Saksen kennen. De Rakwi’s werden in twee groepen verdeeld, elk van deze begonnen in eigen land. En aan de hand van spelletjes konden ze meerdere landen veroveren.

Bubbel 3

Vandaag was een mooie dag, de hele dag heeft het zonnetje onze wei opgeklaard. Dit heeft ons extra motivatie gegeven om aan ons bivak te beginnen. Het was een bewogen dag: de keti's zijn al in de vroege uurtjes het bos ingetrokken opzoek naar een fabuleuze mast. Na lang zoeken en verslepen is de wei eindelijk compleet. Zo zijn in de voormiddag de wastafels en de laatste tenten opgezet door de hardwerkende aspis. De sfeer zit er goed in bij bubbel 3. Alles verloopt vlotjes en iedereen heeft het naar zijn zin. De aspi's hebben namiddag elkaar beter leren kennen door middel van een vragenlijst die ze al voor het kamp hebben moeten invullen. 2 teams speelde originele spelletjes/opdrachten om tijd te verdienen die ze mochten gebruiken om in een tent te gaan waar alle antwoorden te vinden waren. Iedereen heeft zich rot geamuseerd en we kunnen spreken van een geslaagde eerste volle dag. Woehoeww GAMMA OUT

Dag 3

Bubbel 1

Vandaag zijn de sloebers na een stevige wandeltocht beland in het joekelbos. Tijdens de tocht hebben ze goed gezongen en in het joekelbos speelden ze op verschillende speeltuigen.

De speelclub maakte een fameuze wandeling van maar liefst 15km naar een zwembad, de speelclubbers hebben hun zeker bewezen wat betreft hun trekkerscapaciteiten! In de avond was er tijd voor ontspanning na de harde inspanning, ze maakten gezichtsmaskers en konden zo helemaal relaxen.

Bubbel 2

Vandaag was het trektocht. De rakwi’s gingen te voet naar de oudsberg. Hier werden ook verschillende spelletjes gespeeld. Onderweg hebben ze allemaal samen genoten van een lekker ijsje.

Tito’s zijn met fiets naar het zwembad geweest. Hier hebben ook verschillende spelletjes gespeeld. Iedereen was moe maar voldaan.

Bubbel 3

Het was weer eens een mooie dag bij bubbel 3. de keti's en de aspi's kropen op hun fiets voor trektocht. Na 25 km in de benen gingen de keti's zwemmen in het mooie Aquadroom in Maaseik. Welverdiend na zo lang fietsen. De aspi's fietsten 33 km naar het verre Lommel om er op het aquapark te jumpen. Niks leukers dan een beetje achter elkaar aanlopen op springkastelen op het water. de terugrit voor beide afdelingen was een iets nattere rit: een heftige, gelukkig korte, regenbui vloog over het noorden van Limburg. maar geen vrees: niets hield deze 2 afdelingen tegen om er weer een fantastische dag van te maken! S'avonds sloten de Keti's de dag af met een Raad-het-Product-Merk-of-Niet en een sluipspel. De Aspi's op hun beurt hielden een ik-heb-geen-algemene-kennis-quiz.

Dag 4

Bubbel 1

De sloebers speelden 2 grote spelen. Voormiddag reuze zeeslag en namiddag ganzenbord. Het was een dag boordevol spelletjes!

Vandaag hebben de speelclubbers doorheen de tijd gereisd. Namiddag hebben ze een taartspel gespeeld. Ze verdienden ingrediënten tijdens de spelletjes en hebben een lekkere koekjestaart gemaakt. Smullen !!

Bubbel 2

Vandaag hebben de rakwi’s ervaren hoe het is om een echte militair te zijn. Ze kregen een heuse opleiding waar ze leerde marcheren en daar hoorde uiteraard de juiste sancties bij, denk aan pompen, sit ups… Bij ieder spel konden ze materiaal winnen om op het einde deel te nemen aan de grote oorlog met schilden, geweren, landmijnen en zelfs loopgraven! Helaas heeft onze grootste vijand HET WEER onze laatste oorlog verpest en hebben we ons voorbereid op een nacht vol regendruppels die aan zullen komen als kogels van een M14. Maar de rakwi’s vonden dit geen probleem en hebben dus hun eigen loopgraven uitgegraven rond de tenten zodat het weer niet van ons zal winnen!

De tito’s hebben vandaag een reis door Europa gemaakt aan de hand van allerlei leuke spelletjes onder leiding van het mega grote bordspel ‘Ticket To Ride’. Om het bordspel te winnen moesten ze de kleine spelletjes winnen zoals: levend dammen, stoelenloop enzovoort.  Ze hebben de dag goed ervaren en waren zeer tevreden!

Bubbel 3

Een nieuwe schitterende dag op de chiroweide hier in oudsbergen. Vandaag hebben de keti's de weide in hogere sferen gebracht met "are you the one" waarbij alle keti's hun match moesten vinden binnen de groep. 's avonds testen ze hun relatie met een goeie oude levensweg om te zien wie er uit komt als sterkste koppel. Om zich als koppel te bewijzen hebben ze ook duo WII sports gespeeld. De aspi's hebben een aspi dag gehouden waarbij de leden een spel moesten voorbereiden en dit spel met de rest van de aspi's spelen. Zo hadden ze toch eens gevoeld hoe het is om voor een groep te spelen. Na een dag gieren en brullen is de avond afgesloten met "the resistance", een spannendere versie van de klassieker "weerwolven".

Dag 5

Familiedag

Vandaag was het familiedag. Voormiddag was er een leidingswissel tussen de sloebers en de speelclub, de rakwi's en de tito's en de keti's en aspi's. Namiddag speelden de 6 afdelingen een spel 'samen' en ook weer apart volgens de maatregels. Iedere bubbel had zijn eigen functie in de grote opdracht om een nieuwe vlag te maken voor de samengestelde familie. De eerste bubbel moest geld verdienen - met verschillende opdrachten - voor bubbel 2, deze bubbel moest verf ontgrendelen door codes te kraken. De derde bubbel moest van 6 sjorbalken 2 katapulten maken om met de ontgrendelde verf de vlag te beschieten opdat we eindigden met een mooi versierde vlag.

Dag 6

Bubbel 1

Vandaag stond de brazeliaanse cross op het programma. De speelclubbers hebben ons vieze opdrachten laten doen, maar iedereen heeft zonder traantjes de proeven doorstaan. Na een frisse douche mochten wij de opdrachten voor de speelclubbers maken. Daarna deden we nog een laddercompetitie. Bij de foto's ook al de (voorlopige) uitslag.

Bubbel 2

De Rakwi’s en Tito’s startte de dag met een spelletje rugby- voetbal. Verder in de dag was het voor de leden Braziliaanse cross, hierbij maakte de Rakwi’s een parcours voor de tito’s en de tito’s een parcours voor de Rakwi’s. Hier werden verschillende denkopdrachten en vieze opdrachten uitgevoerd. Hoe vettiger hoe prettiger! De bekend making zal verder deze avond plaatsvinden, spannend!! Ondanks de omstandigheden rond Corona vond iedereen het toch een leuke cross, op naar volgende dag.

Bubbel 3

De braziliaanse cross ontging ook de aspi's en keti's niet, ze maakten opdrachtenparcours voor elkaar waarop de beide afdelingen zich volledig konden uitleven. In de namiddag was fikse circuittraining voor de keti's ze schoven door in groepjes en deden allerlei fysieke opdrachten. 's Avonds hielden ze een gezellige cantus met water. De aspi's speelden een groot avondspel/pleinspel waar ze via opdrachten zoveel mogelijk grondgebied moesten overwinnen op een zelfgemaakt spelbord.